Французите са шампиони по престой на маса за хранене. Непосредствено след тях

...
Французите са шампиони по престой на маса за хранене. Непосредствено след тях
Коментари Харесай

Пропуснаха българите в любопитна класация, спечелена от французите

Французите са първенци по престой на маса за хранене. Непосредствено след тях се подреждат италианците и испанците. Това сочи изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване. 

Колко време се хранят французите и за какво са по-бавни?

2 часа и 13 минути – това е времето, което един французин прекарва приблизително на маса за един ден, като се пресмятат единствено обедът и вечерята. Пет минути по-малко дневно – 2 часа и 7 минути си оставят за обед и вечеря италианците и испанците.

За съпоставяне, съгласно изследването, в дъното на класацията по протяжност на хранене са американците. Те обядват и вечерят за общо 1 час и 2 минути, т.е. повече от два пъти по-бързо от французите.

Българите не вземат участие в изследването на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Обяснението на гастрономите във Франция

Първо – менюто е така наречен диахронично, т.е. ястията се сервират поредно, за разлика от синхроничното меню, при което всичко се поставя на масата и по този начин престоят за хранене се редуцира. Оказва се, че даже французите, които незабавно би трябвало да се върнат на работното си място след обед, си поръчват приблизително най-малко две ястия сред салата, главно и десерт.

Второ - за французите храната е централен и основополагащ детайл в обществения им живот. Оказва се, че в случай че са яли нещо на крайник и не се сядали на маса с някой различен, французите въобще не броят това за хранене.

Трето - обедът в 13 ч. е неотменно предписание за половината французи, а към този час едвам 18% от британците са седнали на масата, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР